Handlagets_massage_drop-of-water-
Handalagets-massage_massage
Handlagets_massage_dans

Massage


Det finns massor av olika varianter av massage och det kan vara svårt att välja vad man vill ha och vad man behöver. Här nedan kan du läsa lite om två av de tre olika behandlingar du kan välja om du bokar tid hos mig. 

 


Svensk Massage (Svensk klassisk massage) i dag.

Den svenska massagen utförs på varierande sätt beroende av vilken massör eller terapeut som utför den. Behandlingen går ner i musklerna och mjukgör stela och spännda muskler. Det kan vara både muskler och bindväv som ställer till problem.  Skillnader i hur svensk massage utförs mellan olika skolor kan vara relativt stor. Även om det finns branschorganisationer för skolor så har man inte alltid enats om hur en massage ska utföras i detalj. I olika riktlinjer har det arbetats fram vad en massör ska kunna i grundmedicin och töjningar samt massage. Andra behandlingstekniker utöver massage som också är inriktade på musklerna är många gånger integrerade i utbildningen på på många skolor. Tekniker hämtade från mjukdelsmobilisering och myofascial release ingår  också i utbildningsprogrammen.


Taktil massage 

Grundaren av metoden Taktil massage är Siv Ardeby. Hon definierar den som "en omsorgsfull medveten beröring av huden som sker med respekt, omtanke och lyhördhet för individens integritet och behov". Den Taktila massage metoden består av mjuka, upprepade strykningar av huden. Den går inte på djupet som den klassiska massagen gör utan handlar om endast lätt beröring.

Det finns en stor grupp av sjukdomar som alla har det gemensamt att de tycks ha något med stress att göra, nyligen eller långt tillbaka i tiden. Förutom själsliga symtom som ångest och depression. Dessutom har man ofta värk och ont – utan att man kan hitta någon egentlig kroppslig förklaring. Detta gäller till exempel den svårbotade sjukdomen fibromyalgi. Med tanke på oxytocinets lugnande och smärtlindrande effekter skulle man teoretiskt kunna ha nytta av oxytocintillskott i någon form av behandling. Inte förvånande att blir många bättre med massage, som ju just bland annat frisätter det egna oxytocinet (hämtat ut professor Kerstin Uvenäs Mobergs bok  ”Lugn och beröring, oxytocinets läkande verkan i kroppen” förlag ”Natur och Kultur)

 

KAN REDUCERA

SPÄNNINGSHUVUDVÄRK 

 

Vid långvariga spänningar i hals, nacke, axlar och käke så kan nerver och blodkärl komma i kläm. Med hjälp av massage, stretching och avslppningsövningar kan syntomen försvinna helt.

 

KAN HJÄLPA VID LÅNGVARIG

MUSKEL OCH LEDVÄRK

 

När muskler och fascia är spända och stela så hjälper massagen till att luckra upp och släppa in nytt syre och näring till de ömma ställena så att det hälper till att öka kroppen självläkningsförmåga.