Om mig

 

 

Jag heter Katarina Jonsson och är utbildagd massageterapuet på Axelsons Institut i Stockholm.

 

I min utbildning har följande moment ingått: svensk klassisk massage, taktil massage, terapeutisk utbildning,  revolving (djup bindvävs behandling). 


Jag fortsätter nu under våren att utbilda mig till medicinsk massageterapuet och kommer även har följande moment att använda så att jag kan hjälpa dig att bli lite smidigare i kroppen: 

Ledbehandling med positional release therapy, Idrottsmedicin och skadelära, rehabilitering och självbehandling.


Jag har länge varit intresserad av kroppensmotorik och varför vi gör som vi gör när vi vet att vi borde göra på ett annat sätt. Behandlar vi kroppen så tror jag att vi även behandlar våra inre upplevelser så som känslor, smärta eller välbefinnande. Behandlar vi vårt inre så behandlas även våra kroppar.


Behandlingen anpassar jag till vad du behöver och tillsammans tittar vi på vilken sorts behandling som får din kropp att slappna av och bli smidig.

Massagens effekt


 

Kan reducera spänningshuvudvärk

 

UInder massagen kan du få hjälp med att släppa på spänningar i hals, nacke, bröst och käkar. När musklerna är spända och stela kan de trycka på nerver och blodådror som gör att smärt signaler skickas ut till huvudet men det kan även stråla ut till andra delar av kroppen.

 

Kan minska kroniskvärk

 

Vid en massagebehandling så  får musklerna hjälp med att släppa på spänningar orskade av stress eller skada. Under behandlingen får kroppen tillgång till nytt syre, vitaminer och mineraler som får kroppen att läka sig själv lättare.

 

Kan lindra vid stressrelaterade sjukdommar.

 

Oxytocin (ett lugn och ro- hormon) frigörs i kroppen när vi får massage och här är några av

oxytocinets effekter: avslappnande och lugnande, minskar stress och ångest, höjer smärttröskeln,